Fehérboros hollandi mártás
Fehérboros hollandi mártás
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 6 darab
  • Rama Vajas Íz - 120 gramm
  • citrom leve - 0.25 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • száraz fehér bor - 300 milliliter

Elkészítés:

  1. A hideg margarint vágjuk föl kockákra és tartsuk hidegen használatig. Amikor a víz elkezd gőzölni, és a fazékra helyezett edény már meleg, akkor tegyük az edénybe a tojássárgákat. Keverjük el egy habverővel és kezdhetjük hozzáadni a hideg margarinkockákat egyenként, mindig elkeverve a tojássárgájával.
  2. Tegyünk föl egy fazékban vizet főni. Helyezzünk a fazék tetejére egy gömbölyű aljú fém edényt. A bort melegítsük föl egy kis lábosban és oldjuk föl benne a leveskockát.
  3. Egy merőkanál segítségével fokozatosan öntsük hozzá a boros alaplevet, mindig elkeverve a margarinnal és tojással. Annyit használjunk, amíg még szép bársonyos a mártásunk és olyan sűrűségű, amilyenre szeretnénk. A végén csepegtessünk bele pár csepp citromlét is.Tálalhatjuk hallal, tojással, párolt zöldségekkel, spárgával, kacsamellel vagy marhasteakkel.