Fehérboros hollandi mártás a Szószok kategóriában
A hideg margarint vágjuk föl kockákra és tartsuk hidegen használatig. Amikor a víz elkezd gőzölni, és a fazékra helyezett edény már meleg, akkor tegyük az edénybe a tojássárgákat. Keverjük el egy habverővel és kezdhetjük hozzáadni a hideg margarinkockákat egyenként, mindig elkeverve a tojássárgájával.
Tegyünk föl egy fazékban vizet főni. Helyezzünk a fazék tetejére egy gömbölyű aljú fém edényt.
A bort melegítsük föl egy kis lábosban és oldjuk föl benne a leveskockát.
Egy merőkanál segítségével fokozatosan öntsük hozzá a boros alaplevet, mindig elkeverve a margarinnal és tojással. Annyit használjunk, amíg még szép bársonyos a mártásunk és olyan sűrűségű, amilyenre szeretnénk. A végén csepegtessünk bele pár csepp citromlét is.
Tálalhatjuk hallal, tojással, párolt zöldségekkel, spárgával, kacsamellel vagy marhasteakkel.