Feltöltve:

Fehérboros hollandi mártás

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája6 darab
Rama Vajas Íz120 gramm
citrom leve0.25 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
száraz fehér bor300 milliliter

Fehérboros hollandi mártás a Szószok kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A hideg margarint vágjuk föl kockákra és tartsuk hidegen használatig. Amikor a víz elkezd gőzölni, és a fazékra helyezett edény már meleg, akkor tegyük az edénybe a tojássárgákat. Keverjük el egy habverővel és kezdhetjük hozzáadni a hideg margarinkockákat egyenként, mindig elkeverve a tojássárgájával.

2. lépés

Tegyünk föl egy fazékban vizet főni. Helyezzünk a fazék tetejére egy gömbölyű aljú fém edényt.
A bort melegítsük föl egy kis lábosban és oldjuk föl benne a leveskockát.

3. lépés

Egy merőkanál segítségével fokozatosan öntsük hozzá a boros alaplevet, mindig elkeverve a margarinnal és tojással. Annyit használjunk, amíg még szép bársonyos a mártásunk és olyan sűrűségű, amilyenre szeretnénk. A végén csepegtessünk bele pár csepp citromlét is.

Tálalhatjuk hallal, tojással, párolt zöldségekkel, spárgával, kacsamellel vagy marhasteakkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem