Rama Vajas Íz | 4 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
liszt | 4 dekagramm |
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
gomba | 50 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
Főzőtejszín | 1 dl |
őrölt fehérbors | 1 csipetnyi |
apróra vágott petrezselyemzöld | 1 csipetnyi |
félszáraz fehér bor | dl |
Fehérboros gomba mártás a Szószok kategóriában
A Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kockából készítsünk előírás szerinti alaplét. Vágjuk szeletekre a megmosott megtisztított gombát. A hagymát vágjuk finomra.
Margarinon futtassuk meg a meg a hagymát.
Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk addig amíg el nem fővi a levét.
Tegyük hozzá a petrezselyemzöldet és fűszerezzük, ha szükséges sózzuk.
Szórjuk meg liszttel, keverjük el és öntsük fel a Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kockából készült alaplével. Ízesítsük a borral, dúsítsuk tejszínnel és forraljuk ki.