Fehérboros feketekagyló
Fehérboros feketekagyló
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • száraz fehérbor - 150 milliliter
  • friss kakukkfű - 2 evőkanál
  • friss fekete kagyló - 2 kilogramm
  • friss petrezselyem zöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Jól dörzsöljük le a kagylókat. Az esetleges moszatszálakat is távolítsuk el. A nyitva maradt kagylókat dobjuk el. Vágjuk finomra a zöldfűszereket, a hagymát és a fokhagymát.
  2. Egy nagyobb lábosban pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy evőkanál margarinon. Öntsük hozzá a fehérbort és 150 ml vizet. Adjuk hozzá a zöldségleves kockát. Hozzuk forrásba.
  3. Adjuk hozzá a kagylókat. Fedjük le a lábost, majd gőzöljük, míg mind ki nem nyílik, kb. 5 percig. Végül adjuk hozzá a zöldfűszereket. Tálaljuk friss, ropogós héjú bagettel egy mélytányérban, hogy a finom lé ne vesszen kárba.