Fehérbableves
Fehérbableves
  • timer160 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • zeller - darab
  • fehér bab - 2 dl
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • csülök - 1 kilogramm
  • petrezselyemgyökér - 2 darab

Elkészítés:

  1. A csülök húst lefejtjük a csontról és 2 liter vizben kb 1 órán keresztül előfőzzük. A habját leszedjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez a babbal együtt. Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet is. A zeller és petrezselyemzöldet cérnával összekötjük, és ezt a leveshez adjuk. Kb 1 órát főzzük így a levest.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon előszőr a vöröshagymát üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát is kb fél percig sütjük őket együtt. Beletesszük a lisztet és kb 2 perc alatt zsemleszinüre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük egy pohár vízzel. Beleöntjük a levesbe és még kb 15 percig főzzük.