Fehérbableves a Levesek kategóriában
A csülök húst lefejtjük a csontról és 2 liter vizben kb 1 órán keresztül előfőzzük. A habját leszedjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez a babbal együtt. Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet is. A zeller és petrezselyemzöldet cérnával összekötjük, és ezt a leveshez adjuk. Kb 1 órát főzzük így a levest.
A vöröshagymát felkockázzuk a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon előszőr a vöröshagymát üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát is kb fél percig sütjük őket együtt. Beletesszük a lisztet és kb 2 perc alatt zsemleszinüre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük egy pohár vízzel.
Beleöntjük a levesbe és még kb 15 percig főzzük.