Feltöltve:

Fehér kenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A megkenéshez

víz1 darab

A formához

zsemlemorzsa1 darab

-

tejszín150 gramm
langyos tej (kb)100 milliliter
tojássárgája1 darab
tojás2 darab
1 csapott mokkáskanál
cukor1 csapott mokkáskanál
szárított élesztő1 csomag
liszt500 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet az élesztővel gondosan elvegyítjük. A cukrot, sót, tojást, tojássárgáját, tejet és tejszínt hozzáadjuk. Az egészet sima tésztává eldolgozzuk. Lefedve, meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő, (kb. 20 perc). A tészta tetejét liszttel megszórjuk, a tálból kivesszük, és gyengén lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, 30x11 cm-es, kikent, és zsemlemorzsával megszórt szögletes formába tesszük. Meleg helyen újra addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő (15-20 perc). A tészta tetejét éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk, (de nem nyomjuk!), tetejét vízzel megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük. A kenyeret a formából kivesszük, és rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem