Fehér fenyők
Fehér fenyők
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darabolt étcsoki

A tetejére

  • tojásfehérje - 1 darab
  • porcukor - 15 dekagramm

A tésztához

  • só - 1 csipetnyi
  • tejföl - 2 evőkanál
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Hűtőben pihentetjük 1 órát, majd kis fenyőket szúrunk ki.
  2. Közepes tűznél megsütjük. Miután kihűltek, cukormázzal bevonjuk, és oldalukat kókuszreszelékbe mártjuk.
  3. A cukormázhoz a tojásfehérjét alaposan kikeverjük a porcukorral, ez kb. 10 perc.
  4. A tésztája ugyanaz mint a Kócos csillagoké. Sokáig friss marad, jóval az ünnepek előtt meg lehet sütni. Sütés után is szép fehér marad a tésztája.