Feltöltve:

Fehér csokoládés tejszíntorta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
cukor20 dekagramm
Rama Vajas íz olvasztva7 dekagramm
liszt17.5 dekagramm
sötét kakaópor5 dekagramm

A krémhez

tej2 dl
tojássárgája2 darab
zselatin1 csomag
kristálycukor10 dekagramm
fehér csokoládé12 dekagramm
hideg tejszín (30%-os)5 dl

A díszítéshez

fehér csokoládé10 dekagramm
baracklekvár1 kevés
szeletelt mandula10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat a cukorral pár perc alatt habosra verjük, majd óvatosan belekeverjük az olvasztott Rama Vajas ízt, végül beledolgozzuk a kakaóval összekevert lisztet. A masszát egy 24 cm átmérőjű tortakarikába öntjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

2. lépés

A krémhez a tejet, a tojássárgáját, a zselatint és a cukrot közepes lángon összefőzzük, majd a tűzről levéve a csokoládét belekeverjük. Miután kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és az előzőhöz hozzákeverjük.

3. lépés

Amikor a piskóta kihűlt 3 lapba vágjuk. A tortaforma szélét papírral kibéleljük, és az egyik lapot az aljára helyezzük. Rákenjük a krém 1/3 részét, majd a következő lapot rárakjuk. Erre újra krémet rakunk, majd a torta tetejét ráhelyezzük, és a maradék krémet a tetejére kenjük. 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. lépés

A díszítéshez a csokoládét megolvasztjuk. Egy sima felületű tálcára fóliát teszünk, majd arra rákenjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt a tortáról lehúzzuk a papírt, az oldalát megkenjük a lekvárral, és beszórjuk a szeletelt mandulával. A csokoládét darabokra törjük és a torta tetejére tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem