Feltöltve:

Fehér csokis clafoutis friss bogyókkal

timer 100
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrém4 gombóc
áfonya100 gramm
málna150 gramm
brandy2 evőkanál
Ráma5 gramm
tej400 milliliter
fehér csoki50 gramm
nagyobb tojás3 darab
finomliszt50 gramm
cukor75 gramm
vanília kivonat1 teáskanál
porcukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Mossuk meg a bogyókat, majd egy kis tálban a brandyvel leöntve marináljuk őket legalább egy órán keresztül.

  2. 2. lépés

    Margarinnal kenjük ki négy nagyobb szufléformát.

  3. 3. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

  4. 4. lépés

    Melegítsük egy kisebb lábosban a fehér csokit és a tejet, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.

  5. 5. lépés

    Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a vanília kivonatot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tejes-fehér csokis keveréket.

  6. 6. lépés

    Osszuk szét a marinált bogyókat a margarinnal kikent formákban, majd kanalazzuk rájuk a tésztát.

  7. 7. lépés

    A formákat helyezzük egy tepsire, majd süssük sütőben 35-40 percig.

  8. 8. lépés

    Vegyük ki az elkészült süteményeket a sütőből, majd tegyünk egy gombóc Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrémet minden adag mellé.

  9. 9. lépés

    A desszertet azonnal tálaljuk, kevés porcukorral meghintve.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem