Fehér-fekete
Fehér-fekete
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kakaó - 7 dekagramm
  • sütőpor - 2 kávéskanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • cukor - 25 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm

krem

  • reszelt csokoládé - 5 dekagramm
  • tejszín - 375 csapott mokkáskanál
  • citrom kifacsart leve és reszelt héja - 2 darab
  • cukor - 37.5 dekagramm
  • túró - 1.25 dekagramm
  • fehér zselatinlap - 12 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 195 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy mély tepsit (24 x 35 cm). A laphoz habosra kikavarjuk a Ramát, beledolgozzuk a cukrot és vaníliás cukrot, egyenként a tojásokat, végül a sütőporral és kakaóval összevegyített lisztet. A masszát elsimítjuk a tepsiben, és a sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. A töltelékhez beáztatjuk a zselatint. A túrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal és levével. A zselatint feloldjuk, belekavarunk 3 kanál túrókrémet, majd ezt hozzáadjuk a túrókrém egészéhez, beledolgozzuk. Végül hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A lapot vízszintesen kettőbe vágjuk. Az alsó lapot körülfogjuk egy szögletes kerettel. Beborítjuk a krém 2/3-ával, majd ráhelyezzük a felső lapot, és ezt beborítjuk a maradék krémmel. Gazdagon megszórjuk reszelt csokoládéval. Kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.