Feltöltve:

Fehér cipó

timer 75
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

víz2 dl
olíva olaj2 evőkanál
instant élesztő1 csomag
kenyérliszt500 gramm

Elkészítés

1. lépés

Keverjük ki a lisztet a szárított instant élesztővel, az olajjal és pár csipet sóval. Majd adjuk hozzá apránként a vizet. A liszt minőségétől függően lehet több, vagy kevesebb vízre is szükségünk.

2. lépés

Dagasszuk minimum 25 percig szép, sima tésztává. Majd helyezzük egy mély tálba és takarjuk be egy konyharuhával. Tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 1.5- 2 óra hosszat.

3. lépés

Majd gyúrjuk át újra a tésztát. Készítsünk belőle 2 cipót. Vagdossuk be a tetejét és tegyük vissza újra kelni, kb. fél órát.

4. lépés

Melegítsük föl a sütőt kb. 240 fokra. Tegyünk a sütő aljába egy kisebb edényt vízzel, hogy legyen megfelelő mennyiségű pára a sütőben.

5. lépés

Ha szép magas lett a cipónk, akkor betehetjük a sütőbe. Süssük ezen a magas hőmérsékleten kb. 30 percet, majd vegyük le kb. 200 fokra és süssük tovább még 10-15 percig szép barnára. A sütés vége előtt kb. 5 perccel spricceljük le vízzel a kenyér héját, hogy szép fényes és ropogós legyen. Ha kész, helyezzük őket egy rácsra, és hagyjuk pihenni legalább fél órát. Ha már nem forró, akkor szeletelhetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem