Feltöltve:

Fatörzs (torta)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
cukor6 kupica
liszt6 evőkanál
rum4 evőkanál

krem

tojás3 darab
cukor15 dekagramm
kakaó2 púpos evőkanál
narancs lereszelt héja1 darab
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

  2. 2. lépés

    A piskótát Ramával kikent, lisztezett, nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak ujjnyi magas tésztát kapjunk. Még melegen kendőre borítjuk. Megöntözzük a rummal, majd többször ki-be tekerjük, nehogy később a töltés során megrepedjen. Összetekerve hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    Az egész tojásokat habverővel kikeverjük a cukorral, a kakaóval, majd belereszeljük a narancshéjat és gőz fölött habverővel sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a Ramát.

  4. 4. lépés

    A krém negyedét félretesszük, a többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson és a félretett krémből csomókat rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa.

  5. 5. lépés

    Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem