Feltöltve:

Fasírtocskák gombás bormártásban

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
kakukkfű2 csipetnyi
sárgarépa10 dekagramm
majoránna1 csipetnyi
tojás1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj2 evőkanál
fokhagymagerezd2 darab
liszt2 evőkanál
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
tejszín1 dl
póréhagyma10 dekagramm
gomba40 dekagramm
zsemle1 darab
száraz fehérbor2 dl
sertés darált hús50 dekagramm

Fasírtocskák gombás bormártásban recept.

Elkészítés

1. lépés

A zsemlét áztassuk be langyos vízbe. A pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.

2. lépés

A darált húsba tördeljük bele a kinyomkodott zsemlét, adjuk hozzá az áttört fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát, tojást, ízlés szerint sót és borsot, összedolgozzuk, majd kis gombócokat formáljunk belőle, ezeket forgassuk bele kevés zsemlemorzsába. A margarint és az olajat forrósítsuk fel. A fasírtokat süssük benne aranybarnára, majd tegyük tányérra.

3. lépés

Ebbe az olajba dobjuk a pórét, sárgarépát és a gombát, 4-5 percig pirítsuk. Szórjuk meg a liszttel, öntsünk hozzá 2,5 dl vizet és bort, tördeljük bele a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt 5-6 percig főzzük.

4. lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és tegyük bele a fasírtokat. Ezután főzzük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek