Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
kakukkfű | 2 csipetnyi |
sárgarépa | 10 dekagramm |
majoránna | 1 csipetnyi |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 2 evőkanál |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
tejszín | 1 dl |
póréhagyma | 10 dekagramm |
gomba | 40 dekagramm |
zsemle | 1 darab |
száraz fehérbor | 2 dl |
sertés darált hús | 50 dekagramm |
Fasírtocskák gombás bormártásban recept.
A zsemlét áztassuk be langyos vízbe. A pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
A darált húsba tördeljük bele a kinyomkodott zsemlét, adjuk hozzá az áttört fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát, tojást, ízlés szerint sót és borsot, összedolgozzuk, majd kis gombócokat formáljunk belőle, ezeket forgassuk bele kevés zsemlemorzsába. A margarint és az olajat forrósítsuk fel. A fasírtokat süssük benne aranybarnára, majd tegyük tányérra.
Ebbe az olajba dobjuk a pórét, sárgarépát és a gombát, 4-5 percig pirítsuk. Szórjuk meg a liszttel, öntsünk hozzá 2,5 dl vizet és bort, tördeljük bele a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt 5-6 percig főzzük.
Adjuk hozzá a tejszínt, és tegyük bele a fasírtokat. Ezután főzzük készre.