Fasírt
Fasírt
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darálthús - 50 dekagramm
  • zsemle - 2 darab
  • Tojás - 2 darab
  • közepes hagyma - 1 darab
  • Fokhagyma - 3 gerezd
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • őrölt bors - 1 kávéskanál
  • majoránna - 1 kávéskanál
  • őrölt kömény - 1 kávéskanál
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • petrezselyem zöld - 1 csomag
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • Olaj - 0.4 liter

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, 1 ek olajon aranysárgára pirítjuk. Eközben a zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A megpirult hagymát lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, megszórjuk a paprikával. Kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A zsemlét jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, Delikátot, tojást és a pirított hagymát. Alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen.
  4. Vizes kézzel lapos korongokat (kb. 1,5-2 cm magas, 6-8 cm széles) készítünk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. Közepesen bő, forró olajba tesszük, majd lassabb lángon, időnként megforgatva, kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
  6. Végül az elkészült fasírtokat papírtörlővel borított tányérra kiszedjük.