darálthús | 50 dekagramm |
zsemle | 2 darab |
Tojás | 2 darab |
közepes hagyma | 1 darab |
Fokhagyma | 3 gerezd |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
őrölt bors | 1 kávéskanál |
majoránna | 1 kávéskanál |
őrölt kömény | 1 kávéskanál |
fűszerpaprika | 1 teáskanál |
petrezselyem zöld | 1 csomag |
zsemlemorzsa | 10 dekagramm |
Olaj | 0.4 liter |
A vöröshagymát finomra vágjuk, 1 ek olajon aranysárgára pirítjuk. Eközben a zsemlét vízbe áztatjuk.
A megpirult hagymát lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, megszórjuk a paprikával. Kicsit hűlni hagyjuk.
A zsemlét jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, Delikátot, tojást és a pirított hagymát. Alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen.
Vizes kézzel lapos korongokat (kb. 1,5-2 cm magas, 6-8 cm széles) készítünk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
Közepesen bő, forró olajba tesszük, majd lassabb lángon, időnként megforgatva, kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
Végül az elkészült fasírtokat papírtörlővel borított tányérra kiszedjük.
Hozzászólások