Fasírt
Fasírt
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • só - 1 teáskanál
  • darált sertéshús - 25 dekagramm
  • teljes kiőrlésű kenyér - 4 szelet
  • őrölt kömény - 1 csipetnyi
  • őrölt bors - 1 csipetnyi
  • pirosparika - teáskanál

Elkészítés:

  1. A kenyereket pár pillanatra vízbe áztatjuk, majd kézzel kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és az őrölt köményt. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
  2. A masszából gombócokat készítünk, egy kissé ellapítjuk őket, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.
  3. Forró olíva olajban 10 perc alatt arany barnára sütjük.