Feltöltve:

Farsangi szalagos fánk

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

1 csipetnyi
liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
porcukor5 dekagramm
langyos, olvasztott Rama5 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej2 dl

A sütéshez

olaj1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és jól kidolgozzuk. Az olvasztott Ramát részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.

  2. 2. lépés

    Utána lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.

  3. 3. lépés

    Lábasban olajat melegítünk és ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk. Úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

  4. 4. lépés

    Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Flódni

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Csörögefánk

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Lusta asszony rétese

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csörögefánk

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Forró almástáska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Meggyes-mákos rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Túrós rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Meggyes rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Éva szelet

timer 85"
mood Közepes
thumb_up 0

Mese almás

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás-diós szelet

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0