Feltöltve:

Farsangi szalagos fánk

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor6 dekagramm
tej6 dl
élesztő5 dekagramm
liszt1 kilogramm
Ráma5 dekagramm
tojás4 darab
1 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Alapszabály, hogy minden alapanyag langyos, azaz szobahőmérsékletű legyen, és a konyha is meleg legyen amíg a fánkot készítjük. Tehát, előző este be lehet készíteni meleg helyre a lisztet, tojást, kimérni a cukrot, elővenni a Ramát. A 6 dkg cukorból 2 csipettel egy kisebb lábasba teszünk, öntünk rá 2 dl hideg tejet, és morzsoljunk bele 1 élesztőt (5 dkg), majd tegyük a gázra, és a kezünkkel dolgozzuk egyneművé. Ezalatt meglangyosodik, lekapcsoljuk a gázt, letakarjuk az élesztőt, és 5 perc alatt megfuttatjuk. Közben 1 kg lisztet egy nagy tálba szitálunk, 5 dkg Ramát elmorzsolunk benne, hozzáadunk 4 egész tojást, 1 dkg sót, a maradék cukrot, és 4 dl a meglangyosított tejet, valamint a megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, akkor jó, ha szép hólyagos. 1 órát meleg helyen kelesztjük, (én 3-4 konyharuhával szoktam letakarni amit a mikróban meg lehet melegíteni). Ha megkelt, jól kilisztezett deszkára öntjük, 1 cm vastagra nyújtjuk, egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kelesztjük még fél órát a deszkán letakarva. Addig előkészítjük az olajat, porcukrot, meg amit még szükséges. Lekvárral, mogyorókrémmel, stb. fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem