Feltöltve:

Farsangi fánk

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
tojássárgája8 darab
langyos tej3 dl
Ráma10 dekagramm
cukor2 dekagramm
élesztő3 dekagramm
porcukor5 dekagramm
rum aroma1 evőkanál
citrom1 darab
1 csipetnyi
olaj vagy Rama a sütéshez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt, a 8 dkg lisztet, a 2 dkg cukrot és az egészet összekeverve kovászt készítünk. Konyharuhával letakarjuk és hagyjuk megkelni.

2. lépés

A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, a rumaromával és a citrom héjával. A maradék liszthez kevés sót keverünk, majd hozzákeverjük a megkelt kovászt, a tojásos keveréket és a maradék langyos tejet.

3. lépés

Ha csomómentesre kevertük három részletben hozzákeverjük az olvasztott Ramát, majd fakanállal addig keverjük a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd és le nem válik a fakanálról. Belisztezzük, konyharuhával letakarjuk és kb fél óra alatt a duplájára kelesztjük.

4. lépés

Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára rakjuk és letakarva ismét megkelesztjük.

5. lépés

Ha megkelt, a tészta közepét az ujjunkkal kicsit benyomjuk és a benyomott felével lefelé tesszük a nem túl forró Ramába.

6. lépés

Egyszerre ne süssünk sok fánkot és ha beletettük a Ramába fedjük le, majd a megfordítás után vegyük le róla a fedőt.

7. lépés

Lekvárral megkenve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem