Feltöltve:

Farsangi fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

1 darab
liszt50 dekagramm
rum1 evőkanál
cukor2 evőkanál
tojássárgája5 darab
Ráma6 dekagramm
tej3 dl
élesztő3 dekagramm
olaj1 liter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A Ramát habosra keverem, és jól összedolgozom az 5 tojássárgájával. Ha megkelt a kovász, hozzákeverem a tojások sárgájával kikevert Ramát, a megmaradt cukrot, tejet és a rumot. Végül a lisztet megsózom, és azt is hozzákeverem. Utána alaposan dagasztom a tésztát. A fánktészta akkor jó, ha tele van fényes, apró hólyagokkal. A tésztát addig kelesztem amíg a duplájára nem nő. Ezután óvatosan ráteszem a finoman belisztezett gyúródeszkára, és lisztes kézzel hüvelykujj vastagságúra lapítom. Lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatom, kenőecsettel beolajozom, és kb. 30 percig pihentetem. 3-4 ujjnyi magas, meleg olajban, fedő alatt sütöm. Egyszerre csak annyit, hogy a megnövekedett fánkok ne érjenek egymáshoz. Egy-egy oldalát 4-5 percig sütöm, szép rózsaszínűre. A fánk magas, könnyű, szép legyen. Papír törlőre szedem ki. Frissen, forrón, vaníliás cukorral megszórva tálalom, és melegített gyümölcslekvárt kínálok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem