Feltöltve:

Farsangi fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej4 dl
rumban áztatott mazsola1 kevés
1 csipetnyi
tojássárgája4 darab
zsír vagy Rama1 evőkanál
porcukor5 dekagramm
élesztő2 dekagramm
liszt50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Dagasztás után hólyagos, lágy tésztát kapunk, amit letakarva kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztünk. A tésztát kiborítjuk, finoman átgyúrjuk, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, langyos helyen még 20 percet kelesztjük. Sütéskor a tészta tetejét ujjunkkal kissé benyomjuk középen, forró olajba tesszük, úgy, hogy a benyomott oldal kerüljön alulra! Fedő alatt, közepes tűzön sütjük, majd a másik oldalát fedő nélkül. Ha kisült vaníliás porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre