Feltöltve:

Farsangi fánk

timer 40
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

finomliszt0.5 kilogramm
tej3 dl
élesztő3 dekagramm
cukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojássárgája2 darab
rum0.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
lekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1 dl langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez tesszük a hozzávalókat és a többi langyos tejjel nagyon jól, hólyagosra kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd deszkára borítjuk és a kezünkkel széthúzogatjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, konyharuhával letakarva még legalább fél órát hagyjuk kelni. Forró olajban sütjük, de vigyázzunk, hogy a közepe nehogy nyers maradjon, ezért lassan süssük. Papírszalvétára szedjük, lekvárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1