Feltöltve:

Farsangi Fánk - Noraspiration konyhájából

timer 120
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Liszt600 gramm
növényi tej320 milliliter
margarin85 gramm
élesztő14 gramm
Cukor30 gramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
Olaj evőkanál
porcukor gramm
tahini gramm
kesuvaj gramm

Igazi habkönnyű és egyszerű farsangi fánk recept gyerekeknek és felnőtteknek! A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű és szalag fut rajta körbe.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy tálban a langyos (meleg, de nem forró!) növényi tejhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a két csomag instant életsztőt. Letakarjuk egy konyharuhával, meleg helyre tesszük és megvárjuk míg felfut az élesztő, ez kb. 15 perc.

  2. 2. lépés

    Egy másik tálba kimérjük a lisztet, amit összekeverünk a felolvasztott margarinnal, sóval és a felfuttatott élesztős keverékkel.

  3. 3. lépés

    Kézzel összedolgozzuk, egy lágy tésztát kell kapjunk. Olajjal bekenjük kívülről, majd letakarjuk konyharuhával és ismét meleg helyiségben kelesztjük kb. 1 órán át, vagy amíg kétszeresére nem nő.

  4. 4. lépés

    A tésztát ezután lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, majd kör alakú formával kiszaggatjuk. 20-25 db. fánkot kapunk, a szaggató méretétől függően akár többet is. A fánkokat ismét lefedjük és kelesztjük minimum fél órán át.

  5. 5. lépés

    Napraforgó olajat hevítünk, csipetnyi tésztát beledobunk, ezzel ellenőrizzük a hőmérsékletét. Akkor jó, ha a tészta egyből, pezsegve feljön a felszínre. A fánkok mindkét oldalát megsütjük (fedőt teszünk a tetejére) figyelve, hogy ne legyen túl magas az olaj hőmérséklete, mert akkor kívül megég, belül nyers marad.

  6. 6. lépés

    Lecsöpögtetjük az olajat, porcukorban megforgatjuk (én fahéjas porcukrot használtam) és kesudió-tahini-porcukor keverékével, nyomózsák segítségével megtöltjük őket. Lehet használni csoki- vagy vanília krémet, illetve lekvárt is a töltéshez, kinek mi ízlik jobban.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek