Fanurópita
Fanurópita
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • szőke mazsola - 1 pohár
  • citromreszelék - 1 darab
  • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
  • víz - 0.5 pohár
  • narancslé - 12 evőkanál
  • étolaj - 1 pohár
  • és 2 kanál cukor - 1 pohár
  • fahéjpor - 1 csapott mokkáskanál
  • liszt sütőporral elkeverve - 4 pohár
  • durvára őrölt dió - 1 pohár
  • porcukor - 1 darab
  • kristálycukor

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a fahéjporral. Egy tálban jól összekeverjük az olajat, a narancslevet, a vizet, a szódát és a citromreszeléket. Miután pár percig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a mazsolát és a diót. Jól összedolgozzuk. Egy 32-cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk, beszórjuk liszttel, kifordítjuk a fölösleges lisztet belőle. Beleöntjük a masszát. Közepes sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Mikor kész van fokozatosan kihűtjük (résnyire nyítjuk a sütőajtót), majd mikor még langyos megszórjuk a porcukorral. Finomabb ha 24 órát állni hagyjuk fogyasztás előtt.