Feltöltve:

Fantázia

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

ostyalap1 csomag
apróra darabolva fehér csokoládé

A piskótatésztához

liszt6 evőkanál
víz6 evőkanál
tojás6 darab
cukor és 15 dkg15 dekagramm
sütőpor1 csomag

A diós laphoz

sütőpor1 csomag
liszt2 evőkanál
darált dió20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás fehérje5 darab

A krémhez

vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
feketekávé2 dl
liszt2 evőkanál
tojás sárgája5 darab

Fantázia a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A piskóta: a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a 6 kanál cukrot, a tojássárgáját, végül liszttel és a sütőporral összekeverjük. Tepsibe öntjük és lassú tűzön megsütjük. Közben 15 dkg cukrot világossárgára pörkölünk, és még melegen a kihűlt piskótára kenjük. A diós lap: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, beletesszük a darált diót, lisztet, sütőport, összekeverjük és Ramával kikent tepsibe öntjük, majd megsütjük. A krém: a tojássárgáját, a lisztet a kávéval megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, és a kihűlt masszához öntjük. Jól összedolgozzuk, és három részre osztjuk. Összeállítás: alulra tesszük az ostyalapot, megkenjük a krémmel, erre rakjuk a piskótalapot, és ezt is krémezzük. Ezután a diós tésztalap következik, erre kenjük a harmadik adag krémet. A tetejét villával megkockázzuk, így díszítjük a süteményt, vagy ostyalapot helyezünk rá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem