ostyalap | 1 csomag |
---|---|
apróra darabolva fehér csokoládé |
liszt | 6 evőkanál |
---|---|
víz | 6 evőkanál |
tojás | 6 darab |
cukor és 15 dkg | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
darált dió | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
tojás fehérje | 5 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
feketekávé | 2 dl |
liszt | 2 evőkanál |
tojás sárgája | 5 darab |
Fantázia a Desszertek kategóriában
A piskóta: a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a 6 kanál cukrot, a tojássárgáját, végül liszttel és a sütőporral összekeverjük. Tepsibe öntjük és lassú tűzön megsütjük. Közben 15 dkg cukrot világossárgára pörkölünk, és még melegen a kihűlt piskótára kenjük. A diós lap: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, beletesszük a darált diót, lisztet, sütőport, összekeverjük és Ramával kikent tepsibe öntjük, majd megsütjük. A krém: a tojássárgáját, a lisztet a kávéval megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, és a kihűlt masszához öntjük. Jól összedolgozzuk, és három részre osztjuk. Összeállítás: alulra tesszük az ostyalapot, megkenjük a krémmel, erre rakjuk a piskótalapot, és ezt is krémezzük. Ezután a diós tésztalap következik, erre kenjük a harmadik adag krémet. A tetejét villával megkockázzuk, így díszítjük a süteményt, vagy ostyalapot helyezünk rá.