Feltöltve:

Fánkburger

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

1 csipetnyi
Ráma5 dekagramm
kristálycukor4 dekagramm
tojás2 darab
finomliszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája2 darab
étolaj1 kevés

Töltelék

porcukor1 kevés
lágy sajt16 szelet
citromlé1 kevés
banán3 darab
kivi4 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, majd 15 dkg liszttel és 1 teáskanálnyi cukorral kovászt készítünk belőle. Liszttel meghintjük, és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük. A maradék cukorral kikeverjük a tojásokat meg a tojássárgájákat, majd a kovásszal, a maradék tejjel és liszttel, az olvasztott Ramával és a sóval alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarva további 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 16 gombócot formázunk, kissé ellapítjuk, és letakarva újabb fél órát pihentetjük. A zsiradékot közepesen forróra felmelegítjük, és a fánkokat kisebb adagokban aranysárgára sütjük. Kiemeljük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, azután félbevágjuk. Töltelék:
a kivit és a banánt meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. A banánt meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A fánkok alsó felére rakunk egy-egy szelet sajtot és pár darab gyümölcsöt. Rátesszük a kalapját, végül meghintjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem