Feltöltve:

Fánk

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
tojássárgája8 darab
Ráma10 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej3 dl
porcukor5 dekagramm
rum1 evőkanál
citrom reszelt héja0.5 darab
1 darab
olaj a sütéshez1 liter
tetszés szerint lekvár a tálaláshoz1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a közepébe kis fészket készítünk, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, melyet elkevertünk kevés langyos tejjel és cukorral. Mikor az élesztő felfut a tésztához adjuk. A megmaradt tejet, az olvasztott Ramát, porcukrot, rumot, reszelt citromhéjat és kevés sót is hozzáadjuk. Fakanállal simára dolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Ruhával letakarva, langyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára terítjük. Nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle, közepükbe mélyedést nyomunk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. Tálaláskor a fánk közepén lévő mélyedésbe lekvárt teszünk, és porcukorral meghintve adjuk az asztalra.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem