Fahéjas tallér
Fahéjas tallér
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • sütőpor - 1 darab
  • fahéj - 1 evőkanál
  • szilva lekvár - 3 evőkanál
  • dió - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a Ramával és a darált dióval. Csipetnyi sót adunk hozzá, majd összegyúrjuk. Fóliába tekerve egy órára hűtőbe rakjuk. A tésztát 3 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk közepes méretű pogácsaszaggatóval. Sütőben közepes hőfokon megsütjük. A tallérok felét lekvárral megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A tetejét olvasztott Ramával megkenjük és fahéjas porcukorral meghintjük.