Fahéjas szilvás lepény
Fahéjas szilvás lepény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált dió - 3 pohár
  • tojás - 5 egész
  • sütőpor - 0.75 csomag
  • liszt - 30 dekagramm
  • margarin - 25 dekagramm
  • cukor - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szilvákat kimagozzuk és elfelezzük, egy tálban fahéjat és cukrot szórunk rá, félre tesszük. A 25 dkg cukrot a 25 dkg margarinnal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk az 5 db tojást, a 30 dkg liszttel összekevert sütőport és végül a 3 ek. darált diót. Kikent közepes méretű tepsibe, öntjük a masszát. Rárakjuk szorosan egymás mellé a szilvákat, fahéjjal és cukorral megszórjuk. A sütőben légkeveréssel 165-170 fokon, 35 40 percig sütjük.