Fahéjas, meggyes finomság a Desszertek kategóriában
A meggyet kimagozom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen. A tésztát elkészítem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az étolajat, lisztet, fahéjat, kakaóport, sütőport, vaníliás cukrot, összekeverem és végül a tojásfehérjét habbá verve még óvatosan hozzákeverem. Sütőpapírral bélelt 30 cm x 35 cm tepsibe beleöntöm, majd a kimagozott meggyet rászórom. Tűpróbáig sütőm, kb. 20-25 perc. A tetejére a pudingporral összekeverem a meggylevet és folyamatos kevergetés mellett felforralom. Ha felforrt és besűrűsödött, a tűzről leveszem, majd addig kevergetem amíg langyos nem lesz, Ekkor szép egyenletesen rákenem a süti tetejére. Már langyosan fel lehet szeletelni és fogyasztani, de hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat.