Feltöltve:

Fahéjas, meggyes finomság

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

meggybefőtt7 dl
tojás6 egész
cukor6 evőkanál
étolaj1 dl
liszt5 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál
kakaópor1 teáskanál
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Tetejére

meggybefőttlé3.5 dl
vaníliás pudingpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A meggyet kimagozom és szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen. A tésztát elkészítem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az étolajat, lisztet, fahéjat, kakaóport, sütőport, vaníliás cukrot, összekeverem és végül a tojásfehérjét habbá verve még óvatosan hozzákeverem. Sütőpapírral bélelt 30 cm x 35 cm tepsibe beleöntöm, majd a kimagozott meggyet rászórom. Tűpróbáig sütőm, kb. 20-25 perc. A tetejére a pudingporral összekeverem a meggylevet és folyamatos kevergetés mellett felforralom. Ha felforrt és besűrűsödött, a tűzről leveszem, majd addig kevergetem amíg langyos nem lesz, Ekkor szép egyenletesen rákenem a süti tetejére. Már langyosan fel lehet szeletelni és fogyasztani, de hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem