Feltöltve:

Fahéjas kávés kalács

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma12.5 dekagramm
fahéj2 kávéskanál
cukor18 dekagramm
tojás4 darab
kukoricakeményítő5 dekagramm
1 darab

A kávés öntethez

kockacukor8 darab
kávé2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

2 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk. A Ramát, 2 tojássárgát, 2 tojást, a fahéjat és a cukrot habosra mixeljük. Belekeverjük a lisztet és a keményítőt, simára keverjük, majd hozzáadjuk a habot. Ramával kikent és kilisztezett hosszúkás formába öntjük, meleg sütőben kb. 20 percig sütjük, majd langyos sütőben fejezzük be a sütést. Az öntethez 4 evőkanál vizet felforralunk, hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon 2 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kávét, majd kihűtjük. A süteményt desszertestálba tesszük, kötőtűvel megszurkáljuk, a kávés öntettel leöntjük. 12 órás pihentetés után tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem