Feltöltve:

Fahéjas kalács

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt60 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tej4 dl
tojássárgája3 darab
étolaj2 evőkanál
1 csipetnyi
tojás a lekenéshez1 darab

krem

Ráma25 dekagramm
őrölt fahéj1 csomag
kristálycukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edénytől. Hat cipót formálunk és letakarva, langyos helyen kb 40-45 perc alatt megkelesztjük.

  2. 2. lépés

    A töltelékhez a Ramát a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

  3. 3. lépés

    A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk. A három rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot Ramával kikent tepsibe tesszük és még 20 percig pihentetjük.

  4. 4. lépés

    Ez idő alatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kalácsokat a felvert tojással megkenjük és kb 30 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem