Feltöltve:

Fahéjas kalács

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor8 dekagramm
élesztő4 dekagramm
Ráma5 dekagramm
1 csipetnyi
tej2.5 dl
liszt50 dekagramm
tojás2 darab
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

cukor10 dekagramm
fahéj1 evőkanál
mazsola5 dekagramm
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A cukrot az élesztővel, a Ramával és csipetnyi sóval 2-2,5 dl langyos tejben feloldjuk, majd 50 dkg liszttel, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával együtt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen fél órát pihentetjük.

2. lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot, a fahéjjal, a mazsolával, és a darált dióval jól összekeverjük. A tésztát belisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bekenjük 5 dkg olvasztott Ramával. Ezután a cukros-mazsolás tölteléket ráterítjük és feltekerjük.

3. lépés

Ramával kikent, kilisztezett hosszúkás formába tesszük, és addig pihentetjük, amíg másfélszeresére nem emelkedik meg.

4. lépés

Ezután tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 C-on 40-50 percig sütjük, rácson kihűtjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem