Fahéjas fonott koszorú recept.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kb. 10 perc alatt. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az olvasztott Ramát, a tojássárgát és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk. Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Kenjük meg a maradék olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral. 200 fokon 35 perc alatt szép pirosra süssük.