Feltöltve:

Fahéjas fonott koszorú

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
1 csipetnyi
langyos tej125 milliliter
élesztő2.5 dekagramm
Rama (olvasztva)15 dekagramm
tojássárgája1 darab
cukor1 evőkanál

Töltelékhez

Ráma5 dekagramm
cukor4 evőkanál
fahéj3 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kb. 10 perc alatt. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az olvasztott Ramát, a tojássárgát és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól összegyúrjuk.

  2. 2. lépés

    Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  3. 3. lépés

    Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.

  4. 4. lépés

    Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.

  5. 5. lépés

    A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk. Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze.

  6. 6. lépés

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

  7. 7. lépés

    Kenjük meg a maradék olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral. 200 fokon 35 perc alatt szép pirosra süssük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11

A legjobb kürtőskalács

timer 70"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csokis kalács

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rózsa briós

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0

Kakaós kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Habcsókos csokis kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Olcsó fonott kalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0