Feltöltve:

Fahéjas fonott koszorú

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
1 csipetnyi
langyos tej125 milliliter
élesztő2.5 dekagramm
Rama (olvasztva)15 dekagramm
tojássárgája1 darab
cukor1 evőkanál

Töltelékhez

Ráma5 dekagramm
cukor4 evőkanál
fahéj3 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk kb. 10 perc alatt. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, az olvasztott Ramát, a tojássárgát és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól összegyúrjuk.

2. lépés

Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

3. lépés

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.

4. lépés

Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.

5. lépés

A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk. Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze.

6. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

7. lépés

Kenjük meg a maradék olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral. 200 fokon 35 perc alatt szép pirosra süssük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem