Feltöltve:

Fahéjas csillagok

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje3 darab
1 csipetnyi
cukor25 dekagramm
darált mandula45 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
ribizlikocsonya1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral kemény, fénylő habot verünk, melyből 5 ek.-lal félreteszünk a glazúrhoz. A darált mandulát elkeverjük a fűszerekkel és a ribizlikocsonyával, majd a tojáshabhoz adjuk. A masszából két műanyag háztartási fóliaréteg között 5 mm vastagságú lapot nyújtunk. Tésztavágóval kiszaggatjuk a csillagokat. Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyezzük, egymás mellé. A félretett tojáshabot hegyes kicsi késsel a sütemények tetejére kenjük. 15 percig szárítjuk a sütőben, a tojáshab nem szabad, hogy megpiruljon. Miután a csillagokat kivettük a sütőből, legalább 2 órát hagyjuk hűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem