Fahéjas csillag recept.
A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. Továbbkeverve belerakjuk a cukrot és addig verjük, amíg a hab szép fényes lesz. 4-5 evőkanál fehérjehabot félreteszünk a bevonathoz.
A mandulát és a fűszereket elvegyítjük, majd óvatosan a fehérje habhoz adjuk, végül a csipkebogyólekvárt keverjük bele.
Sima, formázható tésztává dolgozzuk össze. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. Csillagokat szaggatunk belőle és a tepsibe tesszük őket. Kis hegyes késsel bevonjuk a fehérjehabbal. A sütőben (alul) 15 percig sütjük.
Ne hagyjuk nagyon megbarnulni a tetejét. Papírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.