Fahéjas csillag
Fahéjas csillag
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 25 dekagramm
  • tojásfehérje - 3 darab
  • hámozatlanul ledarált mandula - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • őrölt fahéj - 3 teáskanál

Elkészítés:

  1. A porcukrot átszitáljuk. Robotgép habverőjével a tojásfehérjét felverjük, és közben evőkanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Kb. 5 evőkanál habot félreteszünk. A darált mandulát, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat a többi tojáshabba forgatjuk. A mandulás masszát porcukorral deszkán kb. 1/2 cm vastag lappá kinyújtjuk. Porcukorba mártogatott, kb. 5 cm átmérőjű kiszúrókkal kb. 60 csillagot szúrunk ki belőle. A csillagokat óvatosan két, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd rásimítjuk a félretett tojáshabot. Egymás után, előmelegített sütőbe toljuk, és 125 fokon, tepsinként 18-20 perc alatt megsütjük. Rácsra szedve hűlni hagyjuk.