Fahéjas csillag
Fahéjas csillag
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 25 dekagramm
  • tojásfehérje - 3 darab
  • citromlé - 1 teáskanál
  • fahéj - 2 csapott mokkáskanál
  • reszelt citromhéj - 1 csapott mokkáskanál
  • darált mandula - 35 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket a citromlével együtt habbá verjük, közben beleszórjuk a porcukrot. A hab 1/3 át nejlonzacskóba tesszük. A fahéjat, citromhéjat, mandulát a maradék habba forgatjuk. Porcukorral meghintett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A nejlonzacskó sarkát levágjuk, a habot a csillagokra nyomjuk, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 150 fokon 10-15 percig sütjük.