Feltöltve:

Fahéjas csiga

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt75 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl1 pohár
tojás2 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 csomag
olaj a tepsi kikenéséhez1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a Rama felével és a 10 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a tojássárgákkal, valamint annyi tejföllel, hogy gyúrható állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.

  2. 2. lépés

    A maradék cukrot simára keverjük a fahéjjal, a maradék Ramával és a tojásfehérjével, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

  3. 3. lépés

    Felcsavarjuk mint a beiglit és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket lapjukra fordítjuk, fél centi vastagságúra lapítjuk, majd az olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

  4. 4. lépés

    A tetejüket megkenjük tejföllel és pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Fahéjas csiga

timer 701"
mood Könnyű
thumb_up 1

Darázsfészek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0