Feltöltve:

Fahéjas csiga

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

langyos tej2.4 dl
instant élesztő1 csomag
tojás2 darab
Ráma0.08 dl
liszt1.1 liter
1 csipetnyi
cukor1.6 dl

Töltelék

barna cukor2.4 dl
őrölt fahéj2 csapott evőkanál
Ráma0.06 dl

Máz

porcukor3.6 dl
natúr sajtkrém1 evőkanál
Ráma0.06 dl
víz2 evőkanál
vanília aroma1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először is ne lepődj meg, nem elírás a dl-ben megadott egység. Az élesztőt a langyos tejben, pici cukorral megfuttatom. Addig előkészítem a többi hozzávalót, majd ha kész az élesztő, összegyúrom és a duplájára kelesztem. Ha megkelt, kb 2-mm vastagra nyújtom, majd a puha Ramával megkenem a tésztát. Ha kész, a tetejére szóróm a fahéjas cukrot. Feltekerem, és kb 3 cm szélesre vágom. Ramával megkent tepsibe "ültetem", lazán, egymás mellé a csigákat úgy, hogy a töltelékes fele legyen felfelé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. Ha a teteje szép rózsaszín, kiveszem és a mázat a tetejére öntöm. Máz elkészítése. A Ramát felolvasztom, majd a többi hozzávalóval sűrű krémet keverek. Nagyon finom, laktató kalács. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1