Feltöltve:

Fahéjas briós

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
fahéj2 evőkanál

Tészta

liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 egész
tojássárgája1 darab
puha Rama15 dekagramm
tej2.3 dl
cukor7 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hozzávalókból lágyabb, jól nyújtható hólyagos tésztát készítünk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 10 -12 egyforma részre osztjuk, gömbölyítjük a darabokat. Kb. 15-20 percig letakarva állni hagyjuk, hogy ismét visszanyerjék a rugalmasságukat, nyújthatóvá váljanak.

  2. 2. lépés

    Ezután minden darabot egyesével oválisra nyújtunk, megkenjük a cukros-fahéjas-Ramás krémmel. Feltekerjük, hagyjuk őket pihenni, amíg az összes elkészül. A pihentetés után egy kicsit megint lehet húzni a feltekert tésztán, hogy hosszabb legyen.

  3. 3. lépés

    Csiga alakban feltekerjük úgy, hogy a hajtás most szándékosan felülre kerüljön. A végét ujjal ellapítjuk, ezt a csiga alá hajtjuk, így nem bomlik szét.

  4. 4. lépés

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Jobb 2 tepsibe elosztani, mert ha túl közel vannak egymáshoz akkor összeesnek.

  5. 5. lépés

    Hagyjuk őket ismét 30-40 percig pihenni, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 11

A legjobb kürtőskalács

timer 70"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csokis kalács

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rózsa briós

timer 20"
mood Nehéz
thumb_up 0

Kakaós kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Habcsókos csokis kalács

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Olcsó fonott kalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0