Feltöltve:

Fahéjas almás

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
Ráma8 dekagramm
tej6 evőkanál
finomliszt6 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor5 evőkanál
sütőpor1 csapott mokkáskanál
1 teáskanál
savanykás alma5 darab
sárgabaracklekvár20 dekagramm
fahéjas porcukor1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Az előkészület során első lépésben a tetszés szerinti hosszúkás, vagy szögletes tepsit kikenjük Ramával és kevés liszttel beszórjuk. A 4 tojás sárgáját a cukor felével, sóval alaposan elkeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Miután ezzel készen vagyunk, belecsorgatjuk a felolvasztott, de langyos Ramát és a fahéjat. A Ramás masszához beleforgatjuk a tojások fehérjéből felvert cukrozott kemény habot, majd a tésztát a kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe toljuk. A piskótához hasonlóan sütjük. 10-15 perc elteltével kissé mérsékeljük a lángot azért, hogy a tészta aranysárgára süljön. Amíg a tészta sül az almákat szeletekre vágjuk. Ha a tészta már megsült, sütőlemezre tesszük és a tetejére vékony sárgabaracklekvárt kenünk, majd megrakjuk az almaszeletekkel és meghintjük fahéjas cukorral. Ezt követően kevés időre visszatesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy az alma enyhén megszínesedjen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem