Feltöltve:

Fahéjas szilvalekvár leveles tésztával

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 kilogramm
fahéj1 teáskanál
tészta1 csomag
szilva2 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A szilvákat megtisztítjuk, kimagozzuk, minél apróbb darabokra vágjuk. Egy nagy tálba feltesszük főni a cukor és a fahéj társaságában. Sűrűn kell kevergetni, a szilvalekvár előszeretettel ég oda. 25 perc alatt kész.

2. lépés

Az előkészített kis üvegekbe töltjük, fedőt teszünk rá és azonnal felfordítjuk. Néhány perc fejenállás után irány a dunszt. A kis üvegek azért praktikusak, mert egy sütihez 2-3 dl lekvárnál nem kell több.

3. lépés

Egy tepsiben sütőpapírra tesszük a tesinek dupla méretűre kinyújtott leveles tésztát.

4. lépés

A lekvárt ráöntjük az egyik felére és elkenjük. A tészta másik oldalát ráhajtjuk és kész is a batyu. Az oldalát hajtsuk fel, hogy ne folyjon ki a lekvár sütés közben.

5. lépés

Előmelegített sütőben 180 C-on 12-15 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem