Fahéjas spenótleves
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4 evőkanál
  • olaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • spenót - 30 dekagramm
  • forralr víz - 4 dl
  • durum liszt - 1 evőkanál
  • kenyér kocka - 4 evőkanál
  • kölespehely - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A spenótot alaposan megmossuk és apróra metéljük. Lábasba téve elfonnyasztjuk 4 evőkanálnyi vízben 1 késhegynyi szódabikarbónával, 2-3 perc alatt kész. Hűlni hagyjuk, majd pár perc várakozás után összeturmixoljuk a spenótot. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk az 1 evőkanál durum lisztet, és jól megkeverjük, majd a 4 dl forró vizet is hozzáöntve a tűzhelyre téve folytonosan kevergetve, hozzá öntjük az 1 evőkanálnyi kölespelyhet. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és fedő nélkül hagyjuk hűlni.
  2. A langyos levest tányérba merjük, és az asztalnál tálaláskor fűszerezzük. Közvetlen fogyasztás előtt belereszeljük a fokhagyma egyik felét, pici olajat öntünk bele, ráteszem a 2 evőkanál kenyér kockát és a fahéjat a tetejére szórva tálaljuk.