Feltöltve:

Fahéjas-almás kiflik

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

fahéj1 kevés
porcukor ízlés szerint1 adag
kristálycukor10 dekagramm
alma1.5 kilogramm

A tésztához

1 kávéskanál
tej1 dl
tojás1 darab
Ráma25 dekagramm
kristálycukor3 dekagramm
finomliszt50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk.

  2. 2. lépés

    Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

  3. 3. lépés

    Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

  4. 4. lépés

    A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaniliáskifli

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kürtös kifli

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Füstölt sajtos kiflik

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mogyorós kiflik

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sörös-sajtos kiflicskék

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Diós kifli

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Félhold

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Sós, Ramás kiflik

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lilli kifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kefíres kifli

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos kifli

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Jugó kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Tarka kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Kifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Gesztenyés kifli

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Diós kifli

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0