Feltöltve:

Fahéjas almás pite

timer 80
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl2 evőkanál
tojás2 darab
cukor20 dekagramm
liszt50 dekagramm
alma2 kilogramm
fahéj1 teáskanál
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor2 csomag
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyorsan összedolgozzuk, két részre osztjuk és folpack-ba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük a tésztát pihenni.

2. lépés

A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük,hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és jól elkeverjük.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-felső sütés).
Egy 25x35 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és kilisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük.

4. lépés

A hűtőből kivesszük az egyik tésztát kinyújtjuk a kívánt méretre majd a tepsibe tesszük meghintjük a darált dióval vagy keksszel. Az almát kinyomkodjuk és a tésztára halmozzuk és elsimítjuk. A második tésztát is kinyújtjuk majd az almára helyezzük. Villával megszurkáljuk a így a sütéskor keletkező gőz majd könnyen távozik. Lekenjük a felvert tojással és a sütőbe helyezzük. Kb 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem