Feltöltve:

Fahasáb

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kevert tésztához

liszt10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor10 dekagramm
puha Rama20 dekagramm
marcipánmassza15 dekagramm
cukor12 dekagramm
1 csipetnyi
tojás6 darab

A krémhez

félédes bevonó20 dekagramm
narancslikőr2 evőkanál
sárgabaracklekvár10 dekagramm
Ráma1 evőkanál
Rama és sütőpapír a formához1 kevés

Fahasáb a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük. A formát kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük Ramával. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét sóval habbá verjük, és beleszórjuk a cukrot. A marcipánmasszát apróra vágjuk. a Ramával, a porcukorral, és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a tojáshabot, és a lisztet. 2 púpozott evőkanál tésztát elkenünk a forma alján. A sütőben 250 fokon, légkeverésnél 220 fokon, 4 percig sütjük. Kivesszük a formát, rákenünk 2 evőkanál tésztát, és megint 4 percig sütjük. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. 10-12 réteg lesz belőle. Kicsit kihűlve süteményrácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A lekvárt megmelegítjük, szűrőn átpasszírozzuk és ízlés szerint belekeverjük a narancslikőrt. A süteményt körös-körül megkenjük vele és hagyjuk kihűlni. A bevonót durvára aprítjuk, és a Ramával, vagy olajjal, vízfürdőn felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk a mázzal, és hűtőbe tesszük, amíg a bevonat megszilárdul.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem