Feltöltve:

Fagyi szelet

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
liszt20 dekagramm
darált dió15 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
víz10 evőkanál

A krémhez

tojássárgája3 darab
liszt3 evőkanál
tej2.5 dl
porcukor15 dekagramm
Rama margarin25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel simára keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, valamint a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben, egy kb. 31x24 cm-es tepsiben, közepes hőfokon megsütjük a piskótát. Végezzünk tűpróbát.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tejet keverjük el a liszttel és a tojássárgájákkal. Főzzük sűrűre és hűtsük ki. Gépi habverővel a margarint és a porcukrot keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Amikor a főzött krém kihűlt, a kettőt keverjük össze.

  3. 3. lépés

    A tésztára kenjük rá először a krémet, majd az 5 dl kemény habbá vert tejszínt. Tetszés szerint díszítsük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem