Fagyi szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • darál dió - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • víz - 10 evőkanál

    Krémhez

    • tojássárgája - 3 darab
    • liszt - 3 evőkanál
    • tej - 2.5 dl
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A szokásos módon piskótát sütünk. Felverjük a tojásfehérjéket egy csipet cukorral robotgéppel, a tojássárgákat a cukorral, a vízzel és a dióval kézi habverővel, majd összekeverjük a lisztet a sütőporral. Beleszitáljuk a sárgás masszába, majd az egészet összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben, 220 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon még kb. fél óráig.
    2. Feltesszük a tej felét forrni, majd a többi hozzávalót jól kikeverjük. én robotgéppel csináltam. A pudingport, a vaníliás cukrot, a fele cukrot és a fele tejet. Megfőzzük és teljesen kihűtjük. A szoba-hőmérsékletű Ramát a többi cukorral, ha lehet porcukor legyen, kikeverjük és apránként adagoljuk hozzá a pudingot.
    3. A tetejére a tojásfehérjéből készült máz kerül.